Het Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest zal evenals bij de opera Rixt in 1995 Bonifacius begeleiden. Het Noord Nederlands Orkest heeft wortels in het jaar 1862, toen de Groninger Orkest Vereniging (later: het Noordelijk Filharmonisch Orkest) werd opgericht. Hierdoor mag het NNO als het oudste symfonieorkest van Nederland gezien worden. Het NNO is in 1989 ontstaan uit een fusie van het Noordelijk Filharmonisch Orkest (NFO) en het Frysk Orkest (FO). De opbouwfase na de fusie werd gevolgd door een bloeiperiode van twee seizoenen onder leiding van chefdirigent Viktor Liberman waaraan helaas een einde kwam door zijn overlijden in juni 1999. Op dit moment is het Noord Nederlands Orkest (NNO) het grootste regionale symfonieorkest van Nederland. Met Groningen als standplaats verzorgt het orkest zo'n 120 concerten per seizoen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en op belangrijke podia in de rest van Nederland zoals de Doelen in Rotterdam, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Ongeveer om de twee jaar maakt het NNO een buitenlandse tournee, zoals bijvoorbeeld in april 2003 naar Spanje. Het NNO gaf toen concerten in de steden Sevilla, Jaén en Vigo.