Mark Holland

Mark Holland werd geboren in Salford, Groot-Brittannië en studeerde bij John Cameron aan het Royal Northern College of Music en won diverse beurzen die het hem mogelijk maakten te studeren bij Roberto Benaglio in Italië.

Hij startte zijn carričre bij Welsh National Opera waar hij rollen zong als Figaro in Il barbiere di Seviglia, de Graaf in Le Nozze di Figaro, de titelrol in Yevgeni Onegin, Marullo in Rigoletto, Schaunard in La Boheme, Sagrestano in TOSCA, Don Carlo in Ernani, Yakuside in Madame Butterfly, Baron Douphol La traviata en Enrico Lucia di Lammermoor en Ford in Peter Stein's Falstaff productie in het Theatre des Champs Elysées in Parijs.

Later in zijn carričre zong hij in operahuizen in de UK en Europa in opera's als Macbeth, Manon Lescaut, maar ook in Peter Eötvös opera Tri Sestri en Amonastro in Aida bij de Nationale Reisopera en rollen in Les Pecheurs des Perles, Luisa Miller, Un ballo in Maschera en Nabucco. Hij maakte zijn debuut in Berlijn bij de Komische Oper en bij English National Opera met Rigoletto en zong bij het Glyndebourne Opera Festival, City of Birmingham Touring Opera, Opera New Zealand het Festspielhaus in Baden-Baden en bij de Deutsche Oper Berlin als Don Pizarro Fidelio.