Marc Heinz

Lichtontwerper Marc Heinz werkte tot 1991 als belichter bij Toneelgroep Amsterdam. Na deze periode vestigde hij zich als freelance lichtontwerper. Vervolgens werkte hij voor o.a. wederom voor Toneelgroep Amsterdam, Noord Nederlands Toneel, Koninklijke Vlaamse Schouwburg(Brussel), Koninklijke Nederlandse Schouwburg(Antwerpen), Nederlands Toneel Gent, De Appel, Het NationaleToneel, Theater van het Oosten, Hetpaleis(Antwerpen),Ro theater,Oostpool, Holland Festival,Wiener Festwoche, Festival Oude Muziek en Opera Ahoy. Verder ontwierp hij het licht voor diverse musical o.m., voor Joop van den Ende Theaterprodukties (Fame , Anatevka , Oliver! , Blood Brothers) en ontwierp hij de openingsvoorstelling voor het nieuwe Luxortheater.

Werkte met vooraanstaande regisseurs zoals, Gerard Jan Rijnders ,Herbert Wernicke, Wilfried Minks, Ken Caswell,Alize Zandwijk en Guy Cassiers. Hij ontwierp opera's in Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Basel, Amsterdam, Keulen, Wenen, Berlijn, Hamburg , Utrecht en Groningen. Verder was hij verantwoordelijk voor de lichtontwerpen in het Gelredome voor de operaprodukties Aida en Carmen.

In 2001 ontwierp hij het licht voor Aida in het Stade de France en Gelsenkirchen Arena,respektievelijk met 80.000 rn 55.000 toeschouwers. In 1993 ontving Marc Heinz de Perspektiefprijs voor zijn ontwerpen voor de produkties Glenn en Verre Vrienden beide bij Toneelgroep Amsterdam.. In augustus 1997 heeft hij samen met Reinier Tweebeeke De Lichtontwerpers Associatie opgericht.