» Medewerkers

Joseph W. Schlesinger

Joseph W. Schlesinger, Spanjaard van geboorte en woonachtig in Amsterdam, groeide op in Europa en de V.S. Daar voltooide hij zijn zangstudie aan de DePaul University bij Theresa Brancaccio. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij zich verder specialiseerde in de Oude Muziek.

Hij volgde Masterclasses bij en werd gecoacht door o.a. Max van Egmond, Marius van Altena, René Jacobs, Derek Lee Ragin en William Christie. In 1999 won hij de Friedrich Schorr Memorial Performance Price. Schlesinger trad op als solist in Europa, de V.S. en Japan en zong oratoria van Händel en J.S. Bach. Hij maakte zijn operadebuut aan de Glimmerglass Opera in New York en zong L'Orféo van Monteverdi (Chicago).

Joeseph werkte met verschillende ensembles en dirigenten als Jos van Veldhoven en Johann Sonneveld en zong repertoire van componisten als Carissimi, Schütz, Gabrieli en Vivaldi. Daarnaast was Joseph als zanger te horen in de films My Best Friend's Wedding en The Ascent.

<< terug


Stichting Rixt © 2004