Frans Fiselier

Frans Fiselier studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Cora Canne Meyer en zette zijn studie voort bij William Murray te Berlijn. In 1984 won hij drie prijzen op het Internationaal Vocalistenconcours in 's Hertogenbosch en ontving in 1986 de Toonkunst-jubileumprijs. Hij gaf daarna concerten met het Orkest van het Oosten, het Residentieorkest, het Limburgs Symphonie Orkest, het Brabants Orkest en met het Noord Nederlands Orkest.Tevens werkt hij regelmatig mee met het Combattimento Consort.

Frans Fiselier maakte deel uit van de studio van De Nederlandse Opera en zong daarna in diverse producties Il barbiere di Seviglia en Die glückliche Hand (De Nederlandse Opera), The Rape of Lucretia, Tosca (De Nationale Reisopera) Un Ballo in Maschera, Don Carlo, bij La Monnaie te Brusse, Rigoletto, Le grand Macabre, La Fanciulla (De Opera voor Vlaanderen) en bij het Onafhankelijk Toneel te Rotterdam Cosi fan Tutte, L'Incoronazione di Poppea en Rodelinda. Tevens zong hij in moderne opera's van o.a. Klaas de Vries, Bernard van Beurden, Kees Olthuis en Wim Stoppelenburg. Sinds 2000 is Frans Fiselier als hoofdvakdocent zang verbonden aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.