Bonita Hyman

Bonita Hyman werd geboren in New York City en studeerde zang aan het Oberlin College Conservatory of Music, Yale University en de operastudio van de Lyric Opera Center in Chicago. Zij won diverse prijzen (o.a. de 1e prijs in de National Association of Teachers of Singing Artists' Awards) en zong aan talrijke operahuizen in Europa en de Verenigde Staten (o.a. Lyric Opera of Chicago, Deutsche Oper am Rhein, Oper Leipzig,, Oper Bonn, Städtische Bühnen Nürnberg, Nationale Reisopera, Stadttheater Gießen en de Opera Ebony.)

Tot haar repertoire behoren rollen als Azucena (Il trovatore), Ulrica (Un ballo in maschera), Erda (Das Rheingold, Siegfried), Suzuki (Madama Butterfly), Bradamante (Alcina), Ursula (Béatrice et Bénèdict), Baba the Turk (The Rake's Progress) en Geneviève (Pelléas et Mélisande).

Bij het Grand Théâtre de Genève zong zij de hoofdrol Tiatin in Tania Leóns Scourge of Hyacinths ( met een libretto van Nobelprijswinnaar Wole Soyinka) in regie van Robert Wilson, die haar internationale erkenning bracht. In 1999 trad zij voor het eerst op in de Metropolitan Opera in New York als Cornelia (cover) in Händels Giulio Cesare. Bij het Stadttheater Würzburg zong Bonita Hyman Begonia in HenzesThe Young Lord en Orlofsky in Die Fledermaus bij het Mecklenburgisches Staatstheater en als alt in de wereldpremiere van Vinko Globokar's L' Armonia Drammatica bij de Bühnen der Stadt Bielefeld ('01-'02). Daarnaast geeft zij regelmatig concerten en recitals.